Шефът на Мерцедес Тото Волф отказа да обвинява стратегията на отбора за поражението от Ферари в Гран При на Малайзия. 

Ранното спиране в бокса на Люис Хамилтън и Нико Росберг помогна на Себастиан Фетел да донесе първа победа на Скудерията във Формула 1 от април 2013-а година. 

„Винаги след като всичко е минало, е лесно да се коментира какво бихме могли да направим. Ние обаче взимаме решенията заедно. В последните 2 години не бяхме правили стратегически грешки, така че няма смисъл да се оправдаваме с това. Необходимо е да разберем защо не бяхме бързи в дълга серия от обиколки при това горещо време” заяви Волф. 

„От гледна точка на пилотите мисля, че състезанието бе доста трудно. Имаше доста спирани в бокса, изпреварвания, които трябваше да правят и се оказа, че основните конкуренти са пред нас. Допуснахме грешки и по отношение на радио-комуникацията и като цяло сякаш се усещаше разочарованието от това, което се получава” добави той. 

„Не мисля, че можем да говорим за паника в отбора. От известно време обаче не бяхме попадали в подобна позиция и това ни изненада, като не успяхме да контролираме състезанието добре. Нещата не се получиха така, както очаквахме. Можем да се подобрим и естествено знаехме, че победната ни серия няма да продължи вечно. Днес ни биха абсолютно честно” каза още Волф.