Световният шампион във Формула 1 за миналата година и настоящ лидер в класирането след първите две състезания – Люис Хамилтън обяви, че новият му договор с Мерцедес на практика е факт. 

За преговорите се знаеше отдавна, а сега англичанинът бе повече от ясен. „Мисля, че всичко ще приключи тази седмица. Честно казано смятам, че нещата са приключени на 99,6%. Няма повече преговори, просто документи“ заяви Хамилтън пред Би Би Си. 

Така той по категоричен начин отхвърли слуховете, че може да бъде изкушен да премине във Ферари и ще продължи да кара за Сребърните стрели, за които се състезава вече трета година, след като преди това 6 сезона кара за Макларън. 

Счита се, че заплатата му ще бъде близка до тази от първоначалния му договор – около 21 милиона паунда. В зависимост обаче от  представянето му и спечелените състезания, бонусите могат да бъдат много солидни, така че той да прибере до 27 милиона лири (около 37 милиона евро). 

Това ще го изравни до голяма степен с Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел, които в момента са най-добре платените пилоти във Формула 1. Именно германецът спря доминацията на Мерцедес в Малайзия и феновете очакват още по-интересни състезания в следващите седмици.