Въпреки победата на Себастиан Фетел в Малайзия, във Ферари не смятат, че са взели предимство пред Мерцедес в борбата във Формула 1. 

Техническият директор на Скудерията Джеймс Алисън запази спокойствие и обяви, че на отбора предстои много работа преди следващия старт в Шанхай другата седмица. 

„Ние разполагахме с отлична охлаждаща система, което ни помогна в Малайзия, където бе страшно горещо и колите работеха наистина много добре с гумите. Не зная доколко сме се приближили до Мерцедес, но съм  сигурен, че ни предстои здрава работа, ащо искаме отново да бъдем в подобна позиция“ заяви той. 

„В Мелбърн конкурентите ни бяха много силни и ни предстои много работа, преди да достигнем до положение, в което да имаме шансове за победа още от самото начало на уикенда и от първата тренировка. Страхотно е обаче, че работим по вълнуваща програма за развитие и съм сигурен, че ще се подобрим още повече“ добави Алисън. 

Четвъртото място на Кими Райконен на „Сепанг“ също бе изключително позитивно, още повече, че финландецът спука гума в началото на състезанието и се смъкна до последно място, но след това си проправи път към челото.