Люис Хамилтън не допусна изненада и спечели и Гран При на Бахрейн, 4-и старт от сезона във Формула 1. 

Двукратният световен шампион водеше от старта до финала и постигна третия си успех през сезона и 36-и в своята кариера. 

Много силно се представи Кими Райконен с Ферари, който стартира от четвърто място, но с по-късни спирания в бокса и различна стратегия спрямо гумите се добра до втората позиция, след като в предпоследната обиколка изпревари Розберг, който допълни подиума. 

Не толкова добър бе денят за Себастиан Фетел, който се лиши от надежди за призово класиране заради проблем с болида, който му донесе едно допълнително спиране в бокса. В крайна сметка германецът финишира пети след Валтери Ботас д Уилямд. В зоната на точките попаднаха още Даниел Рикиардо (Ред Бул), Ромен Грожан (Лотус), Серхио Перес (Форс Индия), Даниел Квиат (Ред Бул) и Фелипе Маса (Уилямс).

Така след 4 състезания Хамилтън вече има 93 точки и води с цели 27 в генералното класиране пред Розберг, за който утешението е, че поне изпревари Фетел с една точка за втората позиция - съответно 66 и 65 точки. Райконен пък е четвърти с 42. Следващото състезание във Формула 1 е на 10 май в Барселона.


Хамилтън стартира отлично и запази първата си позиция на първия завой. Фетел бе по-бавен, но остана втори, а Кими Райконен успя да изпревари Розберг в дуела за третата позиция.

В 4-ата обиколка обаче Розберг си върна позицията, благодарение на DRS-системата. Още 5 обиколки бяха необходими на германеца, за да изпревари и сънародника си Фетел, който в един момент смъкваше преднината на Хамилтън, но в крайна сметка не успя да удържи Розберг.

Фетел бе първият от фаворитите, които влезе в бокса и тактиката му се оказа поне временно успешна. Една обиколка по-късно в бокса влезе Розберг, а допълнителната обиколка се с износените гуми се оказа достатъчна за Фетел, за да го изпревари. Все пак малко след това Розберг отново мина пред пилота на Ферари.

Хамилтън също влезе в бокса и така временно начело остана Райконен, който забави влизането си в бокса до 18-ата обиколка. Освен по-късното влизане, Кими демонстрира и различна стратегия спрямо гумите, тъй като излезе на пистата с по-твърдите за разлика от конкурентите си.

Финландецът излезе четвърти, но постепенно темпото му стана по-добро от това на съотборника му. В 33-ата обиколка Фетел влезе за втори път в бокса, след което бе последван от Хамилтън и Росберг, като Росберг излезе зад него. 

Ферари избра да изтегли второто спиране в бокса на Райконен максимално късно, но това доведе до изпреварването му от Хамилтън. Дори изоставащият с една обиколка Фернандо Алонсо успя да премине през Райконен, чиито гуми бяха съвсем на ръба преди да влезе в бокса в 41-ата обиколка.

Финландецът излезе трети, но далеч зад Розберг и не се виждаше как ще успее да навакса пасива си. Постепенно обаче Кими започна да прави много по-бързи обиколки от германеца и да наваксва с по над секунда на обиколка. 

Така в последните обиколки Райконен се залепи зад болида на Мерцедес, а в предпоследната обиколка усилията му бяха възнаградени и той успя да изпревари Росберг за второто място, след като и съперникът му допусна грешка и вероятно заради проблем със спирачките, излезе от пистата на един завой. 

Себастиан Фетел не успя да се пребори за четвъртото място с Валтери Ботас, който в крайна сметка запази мястото пред пилота на Ферари. Даниел Рикиардо мина финалната линия шести и имаше доста късмет изобщо да завърши, тъй като метри преди финалната линия, двигателят му гръмна.