Отборът на Макларън Хонда показа как ще изглеждат болидите на Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън на предстоящото състезание в Барселона през уикенда. 

Още в началото на седмицата от тима обявиха, че ще променят светлосивата окраска на колите, като сега в тима от Уокинг залагат на по-тъмно графитено сиво, което според отбора е „динамично и хищническо“. 

Още преди началото на сезона имаше очаквания за промяна в цветовете, след подновяване на сътрудничеството с Хонда и много фенове останаха разочаровани, че до голяма степен бе запазена предишната окраска. 

Президентът Рон Денис заяви преди време, че цветова промяна може да има по-късно през годината, но не поради естетически, а по рекламни причини. 

Болидите на Макларън са в светлосиво от 1997-а година, когато приключи 20-годишното сътрудничество с Марлборо, заради което цветовете бяха бяло и червено. 

Алонсо и Бътън се надяват подобрението в представянето да продължи и двамата да донесат първите точки на отбора, след като в първите състезания все още се събираше информация и се търсеше сигурност при двигателите.