Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обяви, че неспособността на Ферари да се бори с Мерцедес в Испания, е оправдала решението му да напусне Скудерията и да се върне за втори път в отбора от Уокинг. 

Черните кончета успяха да спечелят надпреварата в Малайзия в началото на сезона, благодарение на отличната стратегия на Себастиан Фетел, но това явно не е достатъчно за испанеца. 

„Много съм доволен от промяната. Миналата година изоставах от Мерцедес с между половин и една минута, а сега те бяха на 43 секунди в Барселона. Нищо не се е променило и точна заради това аз реших да напусна. Не видях разлика през последните години, а не исках да бъда 6-и или 7-и“ заяви той пред „Скай Спортс“. 

В Макларън за момента нещата са доста зле, като тимът продължава да няма точки, а Алонсо не завърши в неделя заради проблем със спирачките, но въпреки това смята, че има развитие. 

„Силно съм мотивиран. Ако успеем скоро да станем конкурентни, ще е страхотно, защото започнахме от нулата. Смятам, че в Монако ще спечелим точки. Целта е след Канада и Австрия вече да бъдем около 7-о място. Оптимист съм, че към края на сезона ще бъдем дори близо до подиума“ добави той.