Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо поиска още един доставчик на гуми, за да се върне интригата по време на състезанията. 

В последните години борбата на пистата не кой знае колко атрактивна и това доведе до отлив от страна на феновете, но испанецът смята, че има решение. 

„Конкуренцията при доставчиците на гуми ще помогне на Формула 1, защото всеки ще бъде принуден да работи максимално. Зная за какво става дума от времето, когато Мишлен и Бриджстоун доставяха гумите, а след това остана само един доставчик и промяната бе наистина голяма“. 

„През 2006-а и двете компании караха конкуренцията да работи здраво и гумите бяха страхотни. Имаше супер-бързи гуми, с които можеше да се изкара цяло състезание. След това през 2007-а в Бриджстоун ми се струва, че малко се отпуснаха и стана различно“.  

„Ако се върнат два доставчика това ще даде възможност за различни стратегии, защото някои гуми могат да са добри в квалификацията, а други в състезанията. Някои писти може да са подходящи за единия, а други за другия. Това ще даде различни резултати“ заяви Алонсо. 

Настоящият договор с доставчика на гуми Пирели изтича в края на 2016-а, така че едва след това от Мишлен биха могли да се върнат, което обаче не е сигурно, че ще се случи. Алонсо приветства и завръщането на зареждането на гориво, което от известно време липсва, но също ще даде възможност за различни стратегии.