Шефът на Мерцедес Тото Волф потвърди, че Люис Хамилтън сам е поискал да мине през бокса и да сложи гуми за средно мокър асвалт, което и му донесе победата в Гран При на Великобритания вчера. 

Световният шампион бе притиснат от съотборника си Нико Росберг, когато взе брилянтно решение да смени гумите си. Това се оказа отличен ход, тъй като скоро след това дъждът се усили и за Росберг, който бе останал на пистатата, шансовете бяха ликвидирани. 

„Люис бе този, който поиска да влезе в бокса. Ние му дадохме своето мнение, но той направи тази маневра в най-точния момент и това му даде предимство. Уилямс бяха много бързи и нямаше как да ги изпреварим на пистата, но промяната на времето определено ни помогна” каза Волф, чийто тим записа отново двойна победа. 

„Щом като си двукратен световен шампион с толкова много победи зад гърба си, това означава, че си завършен пилот. Той разполага с ясен поглед върху цялостната картина и това бе доказано сега” добави шефът на отбора. 

Самият Хамилтън определи случилото се, като първият път, в който е взел правилно решение по отношение на гумите, след като е усетил, че температурата в тях започва да спада. 

Съотборникът му Росберг пък заяви, че първоначално е смятал, че Люис е сбъркал с решението си, но след това е останал разочарован. От друга страна той изтъкна, че не е имало смисъл да влезе в бокса заедно с него, тъй като ще е трябвало да го чака, така че е нямало да спечели нищо.