Във Ферари смениха курса по отношение на Кими Райконен. Отскоро в италианските медии всеки ден измислят нов вариант за заместник на Ледения, чието напускане изобщо не било под въпрос според анонимни източници, близки до скудерията.

Досега от Маранело опровергаваха всичко и обясняваха колко важен за тях е финландецът и дори първият пилот на тима Себастиан Фетел се застъпи за оставането му. От Ферари обаче смениха тона, което вероятно е знак, че мястото на Кими в тима изстива.

"Няма никаква разлика между двамата поне по отношение на скоростта. Понякога Себастиан е по-бърз, друг път Кими. Разликата е, че Себастиан никога или поне почти никога не прави грешки. Тази година видяхме само една в Бахрейн", заяви техническият директор на Ферари Джеймс Алисън.

"В останалото време той няма грешка, докато Кими прави такива по-често, особено в квалификациите. Мисля, че самият Кими би го потвърдил. А понякога само една грешка може да съсипе целия уикенд".

Според повечето медии на Апенините Райконен е пътник, а авторитетният "Гадзета дело Спорт" пише, че ръководството на Ферари е дало последен шанс на Ледения да се докаже и това е Гран при на Унгария.

"Кими трябва да си ходи. Той просто е под нивото на съотборниците си в последните две години. Алонсо го размаза, а сега и Фетел се справя много по-добре от него", пише изданието.