Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо намекна, че може да помисли да напусне надпреварата. 

Въпреки че подписа за 3 години с Макларън-Хонда и е един от символите на кервана, испанецът никога не е крил недоволството си от начина, по който се развиват нещата напоследък и ограниченията, които бяха въведени. 

„Обичам всички моторни спортове, но е вярно, че в момента Формула 1 не е същата, каквато бе преди време. За мен не е много добре, че колите са само с 2-3 секунди по-бързи от тези в GP2“. 
 
„В момента ме мотивира фантастичния проект на Макларън-Хонда. Наслаждавам се на процеса да започнеш от нулата и да станеш конкурентен. Но предвид това, че тестовете са малко, при тези гуми и при календара за следващата година, определено мога да бъда изкушен от други категории“ заяви Алонсо, който наскоро призна, че е мислил да се пусне в „24-те часа на Льо Ман“. 

„Преди имахме свобода да работим и да развиваме колата. Дори и в началото на сезона да не си сред водещите отбори, това можеше да се промени до края. Сега ръцете са ни вързани. На тестовете преди шампионата става ясно – ако колата ти е добра, ще имаш добър сезон. Ако не, тогава годината ще е лоша. Ограниченията във всяко отношение са наистина големи“ када още испанецът, който днес ще стартира 15-и в Гран При на Унгария.