Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаквано бе крайно разочарован след състезанието в Унгария, след като за първи път от почти година не се качи на подиума. 

Англичанинът се наслаждаваше на прекрасен уикенд и доминираше в петък и събота, но вчера стартира лошо, допусна грешка и излезе от пистата, а след това бе замесен и в инцидент с Даниел Рикардо, заради който получи и наказание като в крайна сметка завърши 6-и. 

„Тотално лош ден. Не мога да опиша какво се случи, но определено нещата не се получиха и за първи път от много време се представих много зле. Не зная дали е поради липса на концентрация или заради нещо друго. Натисках непрекъснато, но винаги имаше някакви пречки пред мен” заяви пилотът на Мерцедес, който все пак дръпна с още 4 точки на Нико Росберг. 

„Всеки път, когато трябваше да взимам решение как да постъпя, правех грешен избор. Предвид тези обстоятелства е меко казано странно, че успях да увелича аванса си в класирането. Слаба Богу, че взех няколко точки и сега просто трябва да забравя нещата и да бъда във форма за Спа през август” добави Хамилтън.