Двукратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън записа 6-ата си победа за сезона и общо 39-а в кариерата си, след като триумфира на пистата „Спа” в Белгия. 

Състезанието започна интересно, но след това британецът установи контрол върху нещата и не даде шансове на съотборника си в Мерцедес Нико Росберг, който отново трябваше да се задоволи с второто място. 

Ромен Грожан с Лотус изненадващо се качи на подиума за първи път през сезона, след като направи много силно състезание и се възползва от спукана гума на Себастиан Фетел. 

Четвърти завърши Данийл Квият с Ред Бул, който изпревари Серхио Перес с Форс Индия. В точки влязоха още Фелипе Маса (Уилямс), Кими Райконен (Ферари), Макс Верстапен (Торо Росо), Валтери Ботас (Уилямс) и Маркус Ериксон (Заубер). 

Британецът окупира първата позиция от началото и я изпусна само при спиранията в бокса, но впоследствие си я връщаше безпроблемно. Той завърши с преднина от малко над две секунди пред съотборника си, но в нито един случай не беше застрашен от него. 

Росберг се смъкна до петото място след лош старт, който бе повторен заради проблем на Нико Хюлкенберг, докато Серхио Перес стартира отлично и се изстреля до второ място, но впоследствие се смъкна по-назад в колоната, като все пак регистрира най-доброто си представяне за сезона. 

Себастиан Фетел потегли назад, но след добра стратегия излезе трети и изглеждаше, че ще се качи на подиума, но малко преди края спука гума и бе изпреварен, като в крайна сметка не взе точки за първи път през кампанията. 

Даниел Рикардо с Ред Бул също нямаше късмет, след като имаше добри шансове за челно класиране, но в средата на състезанието отпадна поради повреда. От Макларън пък не постигнаха нищо впечатляващо, въпреки че започнаха добре и приключиха 13-и и 14-и. 

С победата Хамилтън вече има 227 точки в класирането, докато Росберг е със 199. Фетел е трети със 160, като вкички останали са далеч назад.