Спекулациите за бъдещето на Дженсън Бътън приключиха, след като от Макларън потвърдиха, че той остава в отбора и през 2016-а година. 

Преди две седмици се появиха сериозни слухове, че британецът планира да напусне Формула 1, недоволен от слабото представяне на отбора и сам сподели, че не изпитва удоволствие да се влачи в дъното на колоната. 

В Япония обаче Бътън обвини журналистите, че са извадили думите му от контекста, а сега Рон Денис реши да приключи случая като обяви, че световният шампион за 2009-а година, остава и през следващия сезон. 

„В последно време Дженсън и аз обсъждахме плановете му и фактът, че се стигна да подобна развръзка е много приятен и съм сигурен, че това ще послужи за мотивация на всички в Макларън-Хонда. Той продължава да бъде все така амбициран и ентусиазиран, така че опцията за предварително прекратяване на договора му изобщо не е стояла на дневен ред“ заяви Денис.

„През последния месец доста мислех за бъдещето“ призна, все пак Бътън. „След разговорите с Рон обаче, за мен не остана съмнение, че той е напълно отдаден на каузата да изведе отбора от трудния период. Това ми даде увереност и затова решихме да продължим работата си заедно. Смятам, че взимам правилното решение“ добави той. 

Бътън е в Макларън от 2010-а година, като догодина ще бъде 7-ият му сезон в отбора, с който спечели 8 състезания и бе световен вицешампион през 2011-а.