В навечерието на старта на Гран при на Италия немското издание "Билд" съобщи за раждането на второто дете на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Според информацията приятелката му Хана Пратер е родила девойка почти едновременно със съпругата на Нико Розберг Вивиан. Самият Фетел не бърза да споделя приятната вест, докато Розберг охотно обсъжда първия си бащински опит. Във връзка със случая спортни сайтове припомнят и други щастливи бащи сред действащите пилоти от Формула 1.

В края на януари 2015 г. на Кими Райконен и приятелката му Минту Виртанен се ражда син - Робин. И само месец след появата си на бял свят бебето получава малък кросов мотоциклет - подарък от Анти Пюрхенен, ръководител на отбора IceOne Husqvarna, който участва в световния шампионат по мотокрос и е собственост на Райконен. По-късно Кими призна, че няма нищо против състезателна кариера на сина си, но само не и във Формула 1. 

- Нека сам реши кое най-много му харесва. Ние няма да го насочваме. Само се надявам един ден да не се окаже в падока на Формула 1. След време, естествено, той може да идва и да наблюдава гонките, но да не се налага аз да идвам, за да му помагам в състезателната кариера - заяви Райконен в интервю за Turun Sanomat.

Бразилският пилот на "Уилямс" Фелипе Маса също има малчуган - Фелипиньо "Фелипе" Баси Маса. На 30 ноември той ще навърши 6 г. Това лято журналистите откриха у малкия сериозни способности при анализа на автоспорта. 

- Когато репортерите го попитаха на кое място ще финишира баща му, той отговори: "Трети". Аз подхвърлих: "Не, първи!" Фелипе силно се смути, но след интервюто ми каза: "Ти ще завършиш трети заради пилотите на "Мерцедес". Той знаеше, че ще бъде трудно да ги изпреваря - както и стана!" - разказа Маса за Sky Sports.

Впрочем съпругата на Фелипе Рафаела Баси роди сина си в същата болница "Алберт Айнщайн", в която Маса се възстановяваше след контузията, получена на Гран при на Унгария през 2009 г. Тогава в главата на Маса попадна пружина, излетяла от машината на друг бразилски пилот - Рубенс Баричело, а Фелипе прекара няколко дни в изкуствена кома. 

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел спазва стриктни правила при общуването с журналистите - никога да не отговаря на въпроси, засягащи личния живот. Германецът не нарушава правилото дори когато стане дума за собствените му деца. Фактът, че приятелката му Хана Пратер е бременна, стана известен през декември 2013 г., месец преди появата на бял свят на дъщеричката Емили. В интерес на истината официално Фетел до ден-днешен не е потвърдил тази информация. Не е коментирал също и въпросите на журналистите за второто си дете. Според немския таблоид "Билд" в началото на септември Хана е родила втора щерка на пилота.

Единственият официално признат баща на две деца във формулата е швейцарецът с френски състезателен лиценз Ромен Грожан. Той е женен за френската журналистка и тв водеща Марион Жолес. Двойката има двама синове - Саша, роден на 29 юли 2013 г., и Симон, роден на 16 май т.г.

Съотборникът на Грожан в "Лотус" Пастор Малдонадо също е женен за журналистка - Габриеле Таркани. Двамата минават под венчило през декември 2012 г., след 6-годишна дружба. Тогава Пастор завършвал кариерата си в картинга, а Габриела подготвяла видеоматериали за презентацията на пилота. След сватбата Габриела написа в своя Туитър, че засега младоженците не планират деца. Но още през септември 2013 г. им се роди дъщеричка - Виктория.

Момиченцето на Нико Розберг и неговата съпруга Вивиан пък се появява на бял свят на 30 август 2015 г. Самият Нико съобщи това в своя Туитър на следващия ден. А по време на Гран при на Италия той с удоволствие отговаряше на шеговитите въпроси на фенове и журналисти. "Можете ли да сменяте пелените толкова бързо, колкото отборът ви сменя гумите?" - питат Розберг. "Не, но ще се постарая, защото не издържам дълго на миризмата" - парира той. Единственото, което не споделя вицешампионът от миналата година, е името, което със съпругата си са избрали за малката.