Въпреки доминацията си през миналата и тази година във Формула 1, в Мерцедес не са никак спокойни преди състезанието за Гран При на Русия в неделя в Сочи. 

Причината е покритието на трасето, което е подобно на това в Сингапур, където през септември Сребърните стрели имаха сериозни проблеми и Нико Росберг едва стигна до 4-ото място, а Люис Хамилтън отпадна. 

„Хубаво е, че в Япония се върнахме на върха, но сега ни предстои състезание в Сочи, където асфалтът е подобен на този в Сингапур“ заяви изпълнителният президент Ники Лауда пред „Аутоспорт“. 

Работата на гумите ще бъде основният проблем за Мерцедес в опита на отбора да спечели отново. „Очакваме да бъде доста трудно. Може и да сме фаворити, но това трябва да се защити и в състезанието“ добави той. 

През 2014-а Мерцедес постигна двойна победа, като Хамилтън спечели, а Росберг мина през бокса още в първата обиколка, но стигна до 2-ото място след само едно спиране за смяна на гуми. Сега обаче отборите ще имат възможност за по-агресивни стратегии, тъй като ще могат да използват по-меките гуми.