Пилотът на Торо Росо Карлос Сайнц се разби тежко по време на третата свободна тренировка преди Гран При на Русия във Формула 1 утре. 

Испанецът се удари челно преди 13-и завой, като първоначално се блъсна странично в стената, след което продължи напред. Случилото се притесни неговите колеги и феновете, но за радост стана ясно, че той не е пострадал сериозно. 

Сайнц е бил в съзнание веднага след инцидента, като се появиха кадри, на които се вижда, че вдига палец показвайки, че всичко е наред. 

Естествено пилотът веднага бе обездвижен и откаран в местна болница за тестове, които са потвърдили, че няма нищо счупено и стана дума единствено за сериозни натъртвания от удара. 

Бащата на Карлос – Сайнц – старши потдърди, че синът му е добре, а от отбора обявиха, че причините за инцидента ще бъдат разследвани, когато разбитата кола бъде на разположение. Най-вероятно стана въпрос за проблем със спирачките. 

Сайнц естествено пропусна квалификацията, като на този етап не е ясно дали ще получи разрешение да стартира утре, макар и от дъното на колоната.