Пилотът на Ферари Кими Райконен прие философски новия инцидент с Валтери Ботас, този път в Мексико, при който сега той отпадна, а сънародникът му се добра до третото място. 

Двамата се удариха отново, след като го направиха и в Русия, когато Ледения бе приет за виновен и наказан. Сега обаче случилото се бе прието като състезателен инцидент, въпреки че изглеждаше, че Валтери е твърде агресивен и след счупено задно окачване Райконен отпадна. 

„Безсмислено е да се коментира това. Някой ще каже, че е виновен той, друг, че съм аз. Да се търси виновник не помага на никого. На всяко състезание стюардите са различни и ако попитате 10 души, ще чуете 10 различни мнения за инцидента“ заяви Кими. 

„Може би Ботас сега се чувства по-добре, предвид станалото в Русия. Аз нямам нищо срещу никого. Това е състезание и ако той се чувства по-добре сега, е хубаво за него. Не смятам, че има нужда да се коментира инцидента. Нямаше място, но ако той се бе качил на бордюра, тогава щеше да е различно. Сигурен съм, че ако питате него той ще ви каже, че аз съм виновен. Просто трябваше да завия, тъй като нямаше как да продължа направо“ обясни пилотът на Скудерията.