Промените в болида на Мерцедес са дали предимство на Нико Розберг в последните няколко месеца, заяви Люис Хамилтън след третата поредна загуба срещу своя съотборник в старт от Формула 1. 

Германецът завърши на първо място и спечели сребърната купа за сезон 2015, докато световният шампион Хамилтън остана на втората позиция. Освен всичко това, той получи и инструкции да не бъде агресивен срещу Розберг. 

"Нико кара фантастично в Бразилия. След състезанието в Сингапур направихме няколко промени по състезателния автомобил, което извъртя нещата в обратна посока, така че за мен остава да намеря проблема и да го отстраня. Може би трябва да започна с квалификациите, защото не се чувствам комфортно по време на тези обиколки. Следващите няколко месеца ще бъдат много важни и на мен ми е нужно да открия проблема още преди старта в Абу Даби. Не мисля обаче, че съм загубил скоростта си", каза Хамилтън след състезанието.

Британецът не беше напълно доволен и от отборната стратегия на Мерцедес. Тото Волф обаче искаше Розберг на първото място и двойна победа за германския конструктор, а за Хамилтън не остана друго, освен да финишира на второто място в Бразилия.

"Ако пилотите започват сами да определят своите стратегии, те няма да спечелят дори едно състезание. Не бива всичко да се влияе от инстинкта. Той може понякога да те води в правилната посока, но ако не разполагаш с пълните данни за автомобила, може и да не завършиш", каза директорът на Мерцедес.