Шефът на Ферари Маурицио Аривабене е съгласен с Ники Лауда, че Скудерията вече може да отправи сериозно предизвикателство към Мерцедес, посредством двигателя, с който разполага. 

Неизпълнителният президент на доминанта във Формула 1 заяви наскоро в интервю, че очаква сериозна битка с Черните кончета. 

През този сезон италианците демонстрираха солиден прогрес, като наваксаха изоставането си от 20 конски сили в мощността и не случайно спечелиха 3 състезания чрез Себастиан Фетел. 

„Ако Ники е казал нещо такова, в което се съмнявам, определено изглежда, че сме свършили страхотна работа чрез тези, които развиват мотора, така че конкурентите ни има защо да са притеснени. Бих искал да използвам случая да благодаря на тези хора, тъй като двигателят е сърцето на колата” заяви Аривабене. 

„Зная, че има други елементи по колата, които трябва да развием. През този сезон не бе възможно да направим това, но очакваме да се случи през следващия. Ние не искаме да бъдем близо до Мерцедес, а догодина да бъдем пред тях” добави босът на Скудерията.