Пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел дадоха надежди на феновете на Скудерията да очакват силно представяне по време на Гран При на Китай в неделя. 

Двамата бяха най-бързи по време на втората свободна тренировка днес, като свалиха с повече от секунда от най-доброто време след първата фаза. 

Финландецът изпревари с малко повече от една десета съотборника си, а след тях останаха фаворитите от Мерцедес в лицето на Нико Розберг и Люис Хамилтън, като британецът все пак бе по-бавен с повече от 4 десети и бе на почти 2 десети от лидера в шампионата. 

Пети бе Даниел Рикардо с Ред Бул, но на цяла секунда и 2 десети от лидера, което ясно показа, че водещите отбори едва ли ще бъдат поставени под напрежение от някой друг.  

В първата тренировка от Мерцедес бяха на първа редица, като Розберг имаше лек аванс пред Хамилтън. Тя ще се запомни и със спуканите гуми на Фелипе Маса и Кевин Магнусен, а Хамилтън се завъртя на два пъти на 11-и завой.  

Утре сутринта българско време е третата свободна тренировка, а след това и квалификацията, която ще се проведе във формата от 2006 до 2015-а. Състезанието е в неделя от 9,00 сутринта.