Пилотът на Ред Бул Дани Квят призна вината си след Гран При на Русия, след като малко след старта удари на два пъти Себастиан Фетел и го изхвърли от надпреварата. 

Освен това при първия случай пострада и съотборникът му Даниел Рикардо. Логично руснакът бе наказан с престой в бокса, а и след грешна стратегия за двамата с избора на гуми, те не взеха точки. 

„Преди първия контакт започнах да натискам спирачките, но не успях да спра навреме и така се стигна до първи удар. Във втория случай просто не виждах какво се случва пред мен и не успях да реагирам. Факт е, че от мен дойде всичко. Не е приятно, но понякога такива неща се случват и трябва да си извлека поуките” заяви Квят. 

„Извинявам се на всички, които се оказаха замесени. Трябва да седнем обаче и да поговорим. Много е лесно да бъдат обвинен и нападнат, което и ще стане, но за мен няма проблеми с това” добави той. 

Шефът на отбора Кристиан Хорнер изтъкна: „На практика състезанието за нас приключи на първия завой. Данийл не прецени точката на спиране и удари Себ, който след това удари Даниел. Очевидно Квят сбърка и мисля, че той знае добре какво стана. Жалко, защото можехме да спечелим добри точки днес”.