Въпреки лошото на сезона, световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължава да е на мнение, че е по-бърз от съотборника си Нико Розберг. 

Германецът спечели първите 4 състезания през 2016-а и има аванс от 43 точки пред британеца в класирането, възползвайки се от проблемите на съотборника си в Мерцедес. Люис обаче запазва спокойствие. 

„Зная, че съм по-бърз от Нико още от първия ден на кампанията и досега нищо не се е променило. Последният уикенд бе добър предвид обстоятелствата, но реално нямаше как да се боря за победата за пореден път” изтъкна Хамилтън, който остава оптимист, че ще преобърне нещата. 

„За мен чашата е наполовина пълна и до края на сезона има още много време. Предвид работата, която екипът вложи и настройките по колата няма причина да не мога да бъда конкурент за първото място. Има още 17 старта, в които всичко може да се случи, така че трябва да подходя позитивно и да се опитам да променя ситуацията”. 

От Мерцедес твърдо отричат твърденията, че фаворизират Розберг, като пуснаха отворено писмо до феновете си в своя сайт. В края на следващата седмица предстои състезанието в Испания, където Хамилтън се надява на по-добър късмет.