18-годишният Макс Верстапен бе обявен за бъдещ шампион във Формула 1, след сензационната си победа в Испания. 

Холандецът се възползва от катастрофата на Мерцедес и удържа зад себе си Кими Райконен, печелейки първия в първата си надпревара като пилот на Ред Бул и оправдавайки напълно решението да бъде взет в отбора. 

„Това е една от най-големите истории в света на спорта. Един тинейджър се справи с напрежението притиснат от световен шампион, непознаващ добре колата, но направи абсолютно брилянтно представяне. Наистина фантастично“ заяви бившият пилот, а сега анализатор Мартин Брандъл. 

„Той има всичко необходимо, за да бъде световен шампион“ добави друг коментатор Дейвид Крофт, а първенецът от 1996-а Деймън Хил изтъкна: „Това е история подобна на Лестър“. 

Верстапен счупи 3 рекорда на Себастиан Фетел, като стана най-младият победител, най-младият пилот качил  се на подиума и най-младият водач в състезание. Очаквано той бе на Седмото небе. 

„Чувството е просто невероятно. Да победя е просто изумително. Трудно ми е да го повярвам. Благодаря на отбора, че ми даде такава кола. Избрахме най-добрата стратегия, успях да запазя гумите и всичко мина прекрасно. Просто е фантастично“ изтъкна силно емоционалният Верстапен след финала.