Фернандо Алонсо може отново да се окаже съотборник на Люис Хамилтън, но този път в тима на Мерцедес. За това намекна шефът на отбора Тото Волф. 

Испанецът е една от опциите за наследник на Нико Розберг, ако германецът откаже да поднови договора си, който изтича в края на годината. 

В момента той води в шампионата, след като спечели първите 4 старта, а в неделя бе замесен в сериозна катастрофа със съотборника си Хамилтън, която със сигурност ще обтегне още повече напрежението между двамата. 

„Фернандо е един от най-добрите пилоти в историята и аз много харесвам неговия характер, но нашият приоритет сега е Нико. Ако той все пак не иска да преподпише, тогава ние ще обмислим и други варианти, какъвто е Фернандо. Възрастта му не е проблем, защото той е достатъчно бърз и мотивиран” заяви Волф пред „Ел Мундо”. 

Алонсо преживява трудни дни в Макларън и ако има възможност да кара силна кола и да печели със сигурност ще се надява да я използва. Той бе съотборник с Люис Хамилтън през 2007-а, когато двамата бяха в конфликт и това оказа сериозно влияние върху това всеки от тях да изпусне титлата, която отиде при Кими Райконен.