Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо обяви, че идването в отбора на Макс Верстапен го мотивира да се представи максимално добре и да спечели вътрешния двубой между двамата. 

Младият холандец бе промотиран от Торо Росо за сметка на Данийл Квят и сензационно спечели още в дебюта си, триумфирайки в Испания и ставайки най-младия победител. 

„Макс е сериозен пилот, което определено е добре за мен. Със сигурност е добра мотивация. Когато дойдох в Ред Бул се изправих срещу Себ и исках да видя как ще се справя. Сега Макс е ново предизвикателство, което определено е голямо” заяви австралиецът, който от началото на сезона 4 пъти завърши четвърти и все още не може да преодолее разочарованието от случилото се в Барселона. 

„Не бих казал, че е лесно да продължа напред. Все още се събуждам и си мисля за това, така че явно ще ми трябва още време. Вероятно причината е, че в последните 3 състезания не постигнахме това, което заслужавахме. В крайна сметка обаче става въпрос за състезания, в които това се случва. В личен план съм разочарован, но в общ се радвам, че отборът спечели и всеки в отбора е супермотивиран” добави Рикардо.