Шефът на Макларън Рон Денис обяви, че неговият тим ще бъде този, който ще прекъсне доминацията на Мерцедес във Формула 1. 

След новото си партньорство с Хонда отборът от Уокинг изпитва сериозни затруднения и в момента е в средата на колоната, но според Денис усилията и работата ще дадат необходимия резултат. 

„Наистина вярвам, че следващият световен шампион след Мерцедес ще бъде Макларън. Ние ще постигнем тази цел преди останалите. Наистина е предизвикателство, но аз силно вярвам в нашия екип и в Хонда“ заяви Денис пред „Би Би Си“. 

Макларън постигна големи успехи с японската компания през 80-те години на миналия век, но след подновяването на сътрудничеството най-добрият резултат е 5-о място на Фернандо Алонсо в Унгария миналата година. Въпреки това последните представяния носят оптимизъм. 

„През 2017-а влизат нови правила и ние ще имаме време да достигнем останалите и смятам, че още догодина ще имаме добри шансове да печелим състезания. Не искам да прогнозирам титли, но съм убеден, че ще изпреварим останалите в стремежа да детронираме Мерцедес“ добави той. 

Последната титла при пилотите за Макларън е на Люис Хамилтън през 2008-а, докато при конструкторите отборът не е печелил от времето на Мика Хакинен през 1999-а.