Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо е амбициран да спечели неделното Гран При на Монако и е сигурен, че ще се бори за първото място. 

Вчера австралиецът даде най-добро време в свободните тренировки, като изпревари с цели 6 десети Люис Хамилтън с Мерцедес и се цели в престижния трофей. 

Рикардо остана много разочарован след четвъртото си място в Испания, когато заради стратегическо решение направи още едно спиране в бокса и това помогна на съотборника му Макс Верстапен да триумфира. Сега обаче той е амбициран на свой ред да стигне до първата позиция. 

„Мисля, че е време аз да спечеля и това е най-добрата писта до го направя, защото на това трасе можеш да покажеш качества и увереност. Доволен съм, но нека да видим какво ще стане в събота“ заяви Рикардо, който през 2014-а записа 3 победи. 

„Сигурен съм    , че Мерцедес ще бъдат много по-близо до нас в събота, но се надявам да остана пред тях“ добави пилотът, който знае добре колко е важна стартовата позиция в Монте Карло, където изпреварвания са почти невъзможни. В Мерцедес пък се настройват за битка. 

„Ред Бул са много бързи, което е интересно, така че в събота ни очаква сериозна борба. Квалификацията е ключова за това състезание, след което всички се подреждат и едва ли ще има много изпреварвания“ коментира Хамилтън, който изостава с 43 точки от лидера Нико Розберг в класирането.