Няма шанс Ферари да отпише сезона след само 8 състезания от началото на годината, обяви шефът на тима Маурицио Аривабене. 

Скудерията не успява да използва потенциала си до момента и на този етап няма победа, макар и в някои стартове да имаше шанс да спечели. През миналата кампания Черните кончета триумфираха на 3 пъти, но сега надеждите са дори за още по-силно представяне. 

„Грешно да се мисли за новия сезон след само 8 старта. Още повече, че ние се приближаваме до Марцедес и не трябва да пропускаме шансовете, които получаваме в този шампионат“ заяви Аривабене. 

„Зная, че имаме сериозен потенциал, но и също така съм наясно с отличната работа на Мерцедес. На някои писти разликата е по-малка, но ние просто трябва да повишим амбициите си и да ги следваме. Във Ферари просто работят хора, които винаги искат да побеждават“ добави той. 

„Колата ни от тази година без съмнение е голяма стъпка напред, защото тя е с абсолютно нов дизаин. В същото време обаче, е много чувствителна и все още е трудно да намерим най-точните настройки. Убеден съм, че ще извлечем пълните и възможности. Има някои малки неща, които трябва да оправим и тогава ще бъдем на 100%“ каза още Аривабене. 

Себастиан Фетел и Кими Райконен имат общо 8 подиума помежду си, като единствено в Монако някой от тях не завърши в топ 3. Имаше обаче и състезания, на които резултатите можеха да бъдат по-добри.