Световният шампион Люис Хамилтън заяви, че е изненадан от това колко са добри отношенията между него и Нико Розберг в момента, предвид обстоятелствата. 

Двамата съотборници в Мерцедес се познават, откакто са на 13 години, но съперничеството помежду им напоследък е много сериозно. 

Те се удариха сериозно в Испания и отпаднаха, след това в Канада имаше по-лек инцидент, който смъкна германеца в класирането, но въпреки това Нико води с 24 точки пред Люис в битката за световната титла. 

„В момента отношенията между мен и Нико всъщност са доста добри. Наистина са добри, което е изненадващо. Определено не очаквах нещо подобно” заяви Хамилтън пред „Дейли Мейл”. 

„Предполагам, че това се дължи до голяма степен на възрастта. Нико е добро момче. Сигурно и той и аз сме доста зрели вече с изминаване на годините. Освен това между нас има уважение” добави той. 

„Ние обсъждаме нещата помежду си. Когато има някакъв проблем, просто сядаме и говорим за него. Ако някой не е доволен от нещо го дискутираме лице в лице. Казваме си директно какво мислим и това ни помага. Наскоро си поговорихме почти половин час в Монако, след като той видя, че плувам и дойде при мен”. 

„Сигурен съм, че ще имаме възходи и падения и в отношенията ни ще има проблеми, но като цяло смятам, че уважението винаги ще съществува” каза още Хамилтън, който ще поднови съперничеството си с Розберг в края на другата седмица за Гран При на Австрия.