Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо обяви, че до момента не е търсен от Ферари, въпреки слуховете, че е потенциален наследник на Кими Райконен. 

Наскоро стана ясно, че австралиецът има договор с Биковете и за 2017-а година, но въпреки това продължават спекулациите за бъдещето му и той е спряган отново за съотборник на Себастиан Фетел. 

„Същото е като миналата година. Разбирам, че съм сред кандидатите за място във Ферари, но не смятам, че съм единствен, а и не съм убеден, че съм първи избор. Досега не съм получавал обаждане от тях, в което да ми кажат, че ще се разделят с Кими и че искат да ме вземат” заяви той пред „Аутоспорт”. 

Счита се, че другите сериозни кандидати за позицията на Райконен са Серхио Перес (Форс Индия), Валтери Ботас (Уилямс) и Карлос Сайнц (Торо Росо). 

„Ако имат някакъв интерес за мен той е напълно разбираем. Освен това, което се пише в медиите обаче, няма нищо друго. Честно! Разбира се, че не бих пропуснал подобна възможност, но само ако имам гаранции, че ще мога да се боря за световната титла. Ако това не е така предпочитам да се пробвам срещу някой като Люис (Хамилтън) или Фернандо (Алонсо)” каза още Рикардо. 

Той бе заедно с Фетел в Ред Бул през 2014-а и тотално остави германеца в сянка, след като спечели 3 състезания и завърши трети за годината с 238 точки, докато Себ приключи със 167. През този сезон Фетел е с по-добрата кола, но предимството срещу Даниел изобщо не е голямо – 96:78 точки.