Легендата на Формула 1 Рос Браун не изключи възможността да се завърне в спорта, макар и да уточни, че не би работил отново на пълни обороти. 

Той напусна Мерцедес през 2013-а и след това обяви официално, че се оттегля, но сега си остави отворена вратичка, макар и да призна, че не е бил търсен от някой отбор. 

„Нищо не ми е предложено, което да ме мотивира и заинтересува. Човек никога не трябва да казва никога по тези въпроси, но в момента съм доволен от живота си и на този етап нищо не ми е привлякло вниманието. Освен това, когато работех във Формула 1 бях замесен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а не мисля, че искам подобно натоварване отново“ заяви той. 

61-годишният британски инжинер се прочу в работата си в Бенетон и Ферари като технически директор и шеф на отборите в периода 1991-2006, като бе в основата на доминацията на Михаел Шумахер и за мнозина именно той бе причината за последните големи успехи на Скудерията. 

След кратко прекъсване той се завърна като шеф на Хонда, а след това придоби отбора и го преименува на Браун ГП, печелейки титлата с Дженсън Бътън през 2009. Впоследствие отборът бе купен от Мерцедес, където Браун работи още няколко години.