Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че планира да бъде част от спорта още 5-6 години, след което ще прекрати кариерата си. 

Англичанинът се превърна в една от най-големите звезди на пистата и през този сезон преследва четвъртата си титла, като води оспорвана битка със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. 

„Опитвам се да имам план за 5 години напред и да го следвам. Ясно е, че невинаги ще успееш да постигнеш целите си, но поне ще се опитам. Последният ми договор е за 3 години, включително тази. След това смятам, че мисля, че ще карам още 3-4 сезона, след което ще спра“ заяви той. 

„Нямам желание да продължавам да се състезавам вечно. На 37 все още ще бъда достатъчно млад, така че бих искал да се предизвикам с нещо друго. От друга страна обаче всяка година амбициите и желанията на човек се променят, така че никой не знае какво ще мисля след няколко години“ добави Хамилтън, който има 47 победи до момента и твърди, че не мисли за рекорда на Михаел Шумахер от 91 успеха. 

„Желанието ми е да бъда велик доколкото мога. Не смятам, че рекорда на някой друг ще бъде решаващ за това. За мен важното е да правиш това, което обичаш и винаги да се стремиш към максимума. Затова аз ще продължа да давам най-доброто от себе си и дори и сега да спра, ако погледна назад ще мога да си кажа, че съм изминал невероятен път. Няма нещо, за което да съжалявам или да искам да променя“.