Пилотите на "Мерцедес" Нико Розберг и Люис Хамилтън дадоха най-добри времена и във втората свободна тренировка преди Гран при на Германия на пистата "Хокенхайм".

След 43 обиколки на домашната писта в следобедната сесия Розберг спря хронометрите на 1:15.614 минути, докато Хамилтън остана втори с изоставане от 394 хилядни от секундата. Розберг изпревари Хамилтън (Великобритания) и в сутрешната сесия, като тогава германецът постигна време от 1:15.517 минути.

Трети в следобедната тренировка, както и в сутрешната, бе Себастиан Фетел с "Ферари". Германският пилот постигна време 1:16.208 минути.

Топ шест в следобедната тренировка се допълни от пилотите на "Ред Бул" Макс Верстапен (Холандия) и Даниел Рикардо (Австралия), които дадоха четвъртоо и пето най-добре време, и от финландеца Кими Райконен с "Ферари".

В събота сутринта е третата свободна тренировка, а следобед е и квалификацията. Самата надпревара е в неделя.

И двете тренировки в днешния ден преминаха без сериозни инциденти и при сухо време. Прогнозите на синоптиците са, че то ще се запази такова и в утрешния ден, но за неделя не са изключени краткотрайни превалявания по време на надпреварата.