Пилотът на Мерцедес Нико Розберг демонстрира спокойствие и оптимизъм преди подновяването на сезона във Формула 1. 

Германецът стартира отлично годината и отвори аванс от 43 точки пред световния шампион Люис Хамилтън, но съотборникът му съумя да се вдигни и след като спечели 6 от последните 7 старта, има преднина от 19 точки в класирането. Розберг обаче не се притеснява. 

„Аз просто започвам на чисто. Каквото и да се е случило, вече съм го забравил и то е останало зад мен. Нямам търпение отново да седна в колата и да постигна максимума в следващите състезания“ заяви Нико, който също като много от своите колеги определя пистата „Спа“ като една от най-любимите си. 

„Белгия е страхотно място за подновяването на сезона след паузата. Трасето е невероятно със страшно много предизвикателства и обикновено времето обърква нещата допълнително, тъй като се променя често. Всеки ще каже, че обича страшно много пистата“ изтъкна претендентът за титлата. 

„През годините на „Спа“ е имало невероятни моменти, като например изпреварването на Мика Хакинен срещу Михаел Шумахер. Това прави пистата още по-специална, така че се надявам да мога да спечеля. Чувствам се силен и готов за битка, така че нека да видим какво ще се случи“ каза още Розберг.