Конкурентите за световната титла във Формула 1 Люис Хамилтън и Нико Розберг се съгласиха, че битката между тях ще бъде изключително оспорвана до края на сезона.
 
Англичанинът води с 9 точки пред съотборника си, след като тръгна от последна редица в Белгия, но стигна до третото място и така загуби само 10 точки от преднината си. В неделя те отново ще бъдат един срещу друг, този път на „Монца”.
 
„Наистина в момента се наслаждавам на битката между нас. Около нас има и други конкуренти, което прави нещата още по-интересни. За мен обаче всяко състезание до края е като финал” заяви Розберг. Хамилтън обаче също е доволен от това как се развиват нещата за него.
 
„На „Спа” успях да лимитирам максимално последиците от наказанията си, което бе отлично. Сега вече с новите мотори нямам търпение отново да седна в болида” изтъкна Люис.
 
Шефът на Мерцедес Тото Волф също смята, че борбата между двамата тепърва предстои. „Едва ли скоро ще разберем кой ще бъде шампион” заяви босът, който се надява да няма нови инциденти между Розберг и Хамилтън, след като те на три пъти се удариха до момента, като в Испания двамата не завършиха.