Претендентът за световната титла във Формула 1 Нико Розберг ще стартира пръв в Гран При на Сингапур утре, след като спечели квалификацията с отлична обиколка. Съотборникът му Люис Хамилтън остана едва трети, тъй като Дани Рикардо с Ред Бул даде второ време. 

Въпреки че от Мерцедес имат проблеми на това трасе, първото място на Розберг го поставя в отлична позиция за старта утре. Той обаче ще трябва да води битка освен с Хамилтън, така и с пилотите на Ред Бул. 

Голям провал претърпя Себастиан Фетел с Ферари, който ще започне последен след като получи повреда в автомобила. 


Голямата новина след първата фаза бе отпадането на Себастиан Фетел, който ще стартира 22-и. Германецът получи повреда в предното окачване, не успя да направи бърза обиколка, въпреки че опита и ще започне последен в утрешното състезание, което на практика ликвидира шансовете му за добро представяне. 

Добре се представиха пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън, които бяха в топ 10, а иначе Даниел Рикардо бе най-бърз пред Кими Райконен и Макс Верстапен. Люис Хамилтън и Нико Розберг бяха четвърти и пети. Освен Фетел отпадналите бяха Кевин Магнусен (17-и), Фелипе Наср (18-и), Джолиън Палмър (19-и) и пилотите на Мейнър Паскал Верлайн (20-и) и Себастиан Окон (21-и).

Във втората сесия Розберг и Хамилтън бяха най-бързи с най-меките гуми, докато от Ред Бул заложиха на по-твърдите, явно с идея да стартират с тях и утре, като Рикардо и Верстапен бяха трети и четвърти на секунда от лидерите. Кими Райконен бе пети. 

В края на втората част в стената се удари Ромен Грожан с Хаас, а голямото разочарование беше отпадането на пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса, които ще тръгнат 11-и и 12-и. В третата фаза влязоха обаче двете коли на Торо Росо – на Квят и Сайнц, тези на Форс Индия – с Перес и Хюлкенберг, а и Алонсо, който се промъкна до осмото място. Освен Уилямсите отпаднаха още Гутиерес, Грожан и Маркус Ериксон. 

В третата фаза Розберг направи страхотна първа бърза обиколка, като бе с цели 7 десети по-бърз от Люис Хамилтън, който в последния си опит изостана рано и нямаше как да изпревари съотборника си, като остана дори трети, тъй като Дани Рикардо даде второ време. 

Четвърти ще започне Макс Верстапен, като и двата Ред Була ске очаква да бъдат доста силни. Кими Райконен бе пети, а десетката допълниха Карлос Сайнц, Дани Квят, Нико Хюлкенберг, Фернандо Алонсо и Серхио Перес. 

Състезанието е утре от 15,00 часа българско време.