Пилотът на Ферари Себастиан Фетел оцени много високо петото си място в Сингапур, след като стартира от последна позиция. 

С добра стратегия, при която започна с най-твърдите гуми и направи две спирания в бокса, той съумя да си проправи път и да вземе максимума, като дори се е надявал и на нещо по-добро, ако нова кола за сигурност е била излязла на пистата. 

„На това трасе всичко може да се случи. В началото перспективите не бяха толкова добри, но при последните два стинта колата наистина заработи отлично, така че се насладих на състезанието” заяви германецът. 

„Стартът ми не бе добър, тъй като гумите ми превъртяха и нямах сцепление. Мисля, че за първи път започвам от последна позиция на решетката, което ме постави в странна ситуация. След като колата за сигурност се прибра опитах да си проправя път напред, но в един момент загубих много време зад Заубер, а и зад Серхио (Перес) с Форс Индия” обясни той. 

„В един момент обаче излязох напред и дори започнах да си мисля, че имам шанс да се намеся в борбата за третата позиция, но в крайна сметка разликата се оказа твърде голяма. Загубихме повече време в първата фаза, което разбира се бе очаквано. Като цяло смятам, че това бе оптималния резултат” каза още Фетел.