Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо може би неочаквано за мнозина обяви, че според Нико Розберг ще бъде новият световен шампион във Формула 1. 

Австралиецът остана на по-малко от секунда от германеца в Сингапур, където той регистрира третия си пореден успех и явно е на мнение, че ще запази добрата си форма и за следващите стартове, след като навакса 19 точки пасив и вече води с 8 пред Люис Хамилтън. 

„Преди лятната пауза, когато Люис успя да отвори аванс пред Нико, аз също смятах, че няма кой да достигне Хамилтън, но ето че Розберг се върна и го направи. Затова ще изненадам много хора като кажа, че Нико ще стане шампион” заяви Рикардо пред „Скай Спортс”. 

Според него има много сериозно напрежение между съотборниците в Мерцедес, което се доказва от тишината на подиума след последните състезания. 

„За мен е много необичайно, тъй като е много тихо. По принцип не харесвам особено тишината, така че опитвам да ги заговоря, но те явно са доволни да мълчат. Забавно е” добави Рикардо, който е твърдо трети в класирането след сериозното подобрение на Ред Бул в хода на сезона.