Дженсън Бътън определи Люис Хамилтън за най-бързия, а Фернандо Алонсо за най-завършения пилот в момента във Формула 1. 

В неделя британският пилот на Макларън ще запише своето участие №300 и въпреки че в момента е далеч от най-добрите си резултати, за мнозина остава един от най-симпатичните и силни пилоти в последните 15 години. 

„По отношение на скоростта бих казал Люис, защото той може да бъде невероятно бърз и да те накара да се чудиш как е възможно подобно нещо. Притежава голям талант, но си мисля, че не успява да го контролира по най-добрия начин. Сега вече не ме сме съотборници, но си мисля, че той се е подобрил още повече и е доста по-уверен отпреди” заяви 15-кратният победител и световен шампион за 2009-а година. 

„Що се отнася до най-завършения пилот обаче, бих казал Фернандо. Той работи невероятно с отбора и винаги успява да направи така, че нещата да потръгнат както иска. На пистата няма отърване от него, независимо дали е пред теб или зад теб” добави той.  

Бътън, който започна с Уилямс, а след това мина през Бенетон Рено, БАР Хонда и Браун, ще стане третият с 300 състезания в кариерата си след Рубенс Барикело (322) и Михаел Шумахер (306). Както е известно догодина той няма да кара за Макларън, но ще продължи да работи за отбора. 

„Когато започнах не смятах, че ще бъда тук и след като мина 30-те, а сега съм на 36. Времето наистина лети! Имах добри и лоши моменти в кариерата си, но повечето бяха хубави. Да достигнат 300 състезания е нещо забележително. Това не е нещо, в което се целиш, но е много хубаво постижение. Научаваш много неща, защото виждаш как се развива спорта. За мен именно това остава най-важното – да имаш желание да се развиваш” каза още Бътън.