Световният шампион Люис Хамилтън продължава да не бъде сигурен, че ще спечели четвъртата си титла във Формула 1, като сега съмненията му са свързани с колата на Мерцедес. 

Въпреки че Сребърните стрели продължават да доминират, британецът бе съпътстван от дефекти в техниката през целия сезон, което доведе до по-лоши резултати и наказание за Белгия. Затова и сега той остава предпазлив. 

„Времето ще покаже. Сезонът е доста интересен в сравнение с предишните. Дали знам със сигурност? Не“ така отговори той на въпрос на „Скай Спортс“ дали вярва, че разполага с точната кола, за да стигне до нова титла. 

Серия от лоши стартове също му попречиха да спечели някои състезания и в резултат преди Гран При на Малайзия в неделя, той вече изостава с 8 точки от Нико Розберг, който спечели и трите надпревари след лятната пауза. 

„Ще направя всичко по силите си и ще видим какво ще стане. След това ще преценим къде може да се подобрим. Ще мисля обаче единствено за следващия старт. Очаквам да се представя по-добре в сравнение с последните състезания. Не искам да си поставям цели в дългосрочен план. На този етап искам единствено да постигна максимален резултат на „Сепанг“ добави той.