Люис Хамилтън демонстрира увереност и самочувствие преди Гран При на Малайзия утре, след като спечели убедително квалификацията днес. 

Британецът се оказа с 8 точки зад съотборника си Нико Розберг и е поставен под напрежение, като критиците изтъкват, че от предишните 7 състезания, в които започна пръв, спечели само 3. Той обаче показа спокойствие. 

„Честно казано, не мисля, че има нещо, което да ме спре. Екипът се справи фантастично, а и в последното състезание направих добър старт, така че това не е нещо, което ще оставя да ми повлияе” заяви той. 

В същото време обаче, Нико Розберг също остава оптимист, макар да започва втори и като цяло да имаше проблеми по време на квалификацията и да остана доста зад съотборника си. 

„Видяхме на няколко пъти през сезона, че стартовите позиции не са решаващи и вярвам, че в неделя ще имам много възможности, като определено стартът е една от тях” заяви той. Запитан за неубедителната статистика на Люис, който тръгва пръв, той каза усмихнат: „Тази статистика определено ми допада!”.