Даниел Рикардо посвети победата си в Малайзия на Жул Бианки, който преди почти 2 години пострада смъртоносно при инцидент на пистата „Сузука” и след няколко месеца в кома, почина. 

Австралиецът записа четвъртата победа в кариерата си, след като се възползва от техническия проблем на Люис Хамилтън, който водеше убедително и донесе втория успех на Ред Бул за сезона. 

„Изминаха повече от 2 години от последната ми победа, които бяха доста дълги. Доста неща се случиха, а животопроменящия момент бе загубата на Жул. Той бе боец и мой приятел и смъртта му бе много трудна за приемане. Щях да се радвам тази победа да бе дошла по-рано и да мога да му я посветя по-рано. Този успех определено е за него” заяви Рикардо. 

Широката усмивка така и не слезе от лицето на пилота на Ред Бул, който след победата си не само спази австралийската традиция и пи шампанско от обувката си, но даде да направят това и на другите на подиума. 

„Беше невероятно изтощително. Люис имаше проблеми, но пък в Монако всичко се разви лошо за мен, така че ще приема спокойно триумфа. По-рано през сезона бяхме много близо и преди 2 седмици обещах, че ще спечеля до края на годината и го направих. Благодарен съм на всички в отбора за подкрепата” добави Рикардо.