Ако Нико Розберг спечели титлата във Формула 1, това ще бъде напълно заслужено. Това поне е мнението на първенеца на планетата за 1996-а година Деймън Хил. 

Гарманецът увеличи аванса си в класирането пред Люис Хамилтън на 23 точки, след отпадането на англичанина в Малайзия и увеличи шансовете си за първото място. 

Мнозина смятат, че той така или иначе не може да бие Хамилтън в директна битка, но според Хил след 8 победи за сезона евентуален трофей ще е напълно заслужен. 

„Според мен ако той успее да триумфира това ще бъде съвсем заслужено, защото работи наистина здраво” коментира Хил пред „Скай Спортс”. 

„След загубата в Остин през 2015-а виждаме един различен Нико. Спечели състезанията до края през миналата година, а през тази се бори много здраво и някои от представянията му бяха забележителни” добави той, но счита, че нищо не е ясно в борбата. 

„Той може малко да се поуспокои, но след всичките проблеми на Люис няма да бъде изненада, ако лошият късмет споходи и Розберг, а това може да бъде решаващо до края, така че абсолютно нищо не е ясно все още” каза още Деймън Хил.