Фернандо Алонсо похвали прогреса на Макларън-Хонда през този сезон, но предупреди, че през следващия е нужно ново сериозно подобрение, ако тимът иска да се бори за подиуми и победи. 

След разочароващата 2015-а година, легендарният тим е доста по-близо до фаворитите, като започна редовно да печели точки и в резултат е твърдо 6-и при конструкторите. Самият Алонсо пък излезе 10-и при пилотите. 

„Доволни сме от прогреса си през тази година. Получихме възможност да бъдем конкурентни на някои отбори, като Форс Индия и Уилямс и четири пъти завършихме седми в последните стартове. Това определено е стъпка напред и ние се наслаждаваме на този процес” заяви той на пресконференция днес. 

„За догодина обаче не можем да предвидим нищо. Всичко ще бъде много различно заради промяната в правилата. Трябва да сме много фокусирани, но на този етап всичко е теория. Целта е да бъдем още по-силни през следващата година, но за да стане това имаме нужда от нова голяма стъпка напред, която ще ни позволи да се борим за подиуми и победи. Имаме необходимите условия и работим здраво, но просто трябва време” добави Алонсо, който се надява на ново силно представяне на „Сузука”.