Люис Хамилтън бе обвинен в липса на уважение, след като по време на пресконференцията днес изглеждаше отегчен и незаинтересован. 

Той прекара повечето време на телефона си използвайки приложението Снапчат, като снимаше себе си и останалите пилоти и си правеше шеги с тях, което ядоса представителите на медиите. 

Запитан какво точно прави, Хамилтън отговори: „Просто направих няколко снимки. Беше забавно. В крайна сметка правим това от доста дълго време и всеки път е едно и също. Време е за известна промяна”. 

Репортерите обаче изобщо не харесаха отговора на Люис, като най-остри в реакциите си бяха неговите сънародници от британските медии. 

„Подобно поведение не може да бъде толерирано. Като изключим липсата на уважение явно е съвсем нормално да се псува в социалните медии, така ли? Не може да се каже, че това е добър пример за децата” заяви Бен Хънт от „Сън”. 

„Мисля, че световният шампион би могъл да прибере телефона и да покаже малко повече уважение към японските фенове” добави Кевин Ийсън от „Таймс”. 

По отношение на предстоящия старт Хамилтън все пак демонстрира спокойствие и оптимизъм. „Чувствам се добре. Радвам се, че съм тук отново и съм готов да започнем. Обичам да бъда в Токио, който е един от любимите ми градове. Изобщо не съм мислел за Малайзия” бе сравнително лаконичен британецът.