Бившият главен инженер на Ферари Лука Балдисери се изказа много критично към настоящия тим  и твърди, че това „не е отбор, а група от уплашени хора”. 

Скудерията наистина не се наслаждава на особено добра година, след като няма до момента победа и това смъкна отбора до трето място при конструкторите след Мерцедес и Ред Бул. 

Случващото се дори означава сериозен спад в представянето в сравнение с 2015-а, когато отборът спечели 3 състезания, а сега просто не се вижда как би могъл да се наложи. Напускането на Джеймс Алисън също оказва влияние. 

„За съжаление нито президентът Маркионе, нито босът на отбора Аривабене имат опит в състезанията и понастоящем Скудерията просто загуби тази си култура. Те вече не са отбора, а група от уплашени хора” каза Балдисери пред „Кориере дело Спорт”. 

„При тях винаги има страх и поради това не рискуват, тъй като се притесняват, че могат да бъдат уволнени. Загубата на Алисън бе голяма, а и като цяло решенията, които се взимат по върховете изобщо не са удачни. Идването на Матиа Биното на мястото на Алисън не бе подходящо според мен, тъй като той е много по-добър за шеф като цяло на отбора, а не за техническия отдел” добави той.