Преминаването на Нико Хюлкенберг от Форс Индия в Рено вече е факт. Първо от настоящия тим на германеца потвърдиха раздялата с него, а след това и френския отбор обяви идването му от 2017-а година. 

„Този сезон поставихме основите, а през следващия се надяваме да бъдем още по-силни. За да осъществим тази стъпка имахме нужда от опитен и амбициозен пилот и Нико Хюлкенберг е перфектният избор. Той е много талантлив и отдаден и ние очакваме с нетърпение да работим с него“ заяви президентът на Рено Спорт Жером Щол. 

Договорът на германеца е многогодишен, като на този етап не е ясно кой ще бъде негов съотборник. Той изкара 5 години във Форс Индия, като бе в отбора в два периода. Единствено през 2013-а кара за Заубер. Той има 344 точки до момента в  кариерата си, но нито веднъж не е бил на подиума. 

„Много съм доволен, че се присъединявам към Рено. Това е отбор, който винаги е имал сериозни успехи в автомобилния спорт. Когато Михаел Шумахер караше за тях той не само превърна Германия в нация №1 във Формула 1, но и ме вдъхнови да се състезавам. Искам да помогна на отбора за развитието на колата и да напиша нови успешни истории“ каза Хюлкенберг.