Люис Хамилтън обяви, че няма да прави трагедии, ако не успее да стане за четвърти път световен шампион във Формула 1. 

Шансовете на англичанина изобщо не изглеждат добри, тъй като 4 старта преди края той изостава с 33 точки от съотборника си Нико Розберг, който изглежда устремен към първата си корона. 

Германецът може да се позволи да не спечели нито едно от оставащите състезания и пак да триумфира. Хамилтън обаче запазва спокойствие, въпреки напрежението, което изпитва. 

„Ще приема загубата като мъж. В крайна сметка не можеш винаги да си шампион. В миналото много шампиони също така са губили титли, така че това е нещо нормално“ заяви философски днес Хамилтън на пресконференцията преди Гран При на САЩ. 

„До края на сезона остава да бъдат разпределени още точки, така че аз ще продължа да вярвам, че мога да променя нещата и ще се боря с всички сили. Ако обаче не успея няма да е станало нищо фатално. Животът продължава и аз също. Ще се опитам през следващата година да се върна по-силен“ добави той. 

„Очевидно имах някои механични проблеми през сезона, но нищо не бих могъл да променя. Когато обаче всичко е наред се справях като цяло добре, макар че на няколко пъти в началото нещата не се получиха както трябва, но това все пак е моторен спорт. Чувствам се освежен и готов за битка“ изтъкна още Хамилтън.