Фаворитът за титлата във Формула 1 Нико Розберг твърди, че избягва всякакви негативни мисли преди кулминацията на сезона и се чувства уверен за новата битка срещу Люис Хамилтън. 

„Мога да победя Люис на всяка една писта с колата, която имам. Този уикенд отново започваме от нулата и сме готови за добра битка. Сигурен съм, че той ще бъде пределно мотивиран и в най-добрата си форма, така че ще бъде трудно. Аз обаче ще гоня победата на 100%“ категоричен е Розберг. 

Германецът води с 33 точки пред съотборника си в Мерцедес и ще бъде уверен в Гран При на САЩ. Той обаче ще продължи да преследва победи и няма да прави сметки. 

„Моята цел са нови победи и нищо друго. Избягвам категорично всякакви негативни мисли. Няма смисъл да мисля как бих се чувствал, ако загубя. Това няма да ме направи по-бърз, така че за мен този уикенд всичко е както обикновено“ коментира Розберг. 

„Защо да хабя енергия и да разсъждавам за нещо, което може и да не се случи? По-добре е да живееш за момента и да опиташ да го използваш максимално. Аз предпочитам да мисля единствено за състезанието в Остин“ добави лидерът в шампионата, който през последните две години завърши втори на трасето зад Хамилтън.