Люис Хамилтън не допусна нова грешка и триумфира за пореден път в Гран При на САЩ, запазвайки шансове за титлата. 

Англичанинът нямаше проблеми в Остин, където спечели за четвърти път, а победата му в Щатите е пета от 6 участия. Освен това записа 50-ия успех в кариерата си и 7-и за сезона, като предишният бе чак в Германия в края на юли. 

Лидерът Нико Розберг завърши втори без да рискува и така остава начело в подреждането с 26 точки пред Хамилтън. На подиума се качи и Дани Рикардо с Ред Бул, който в началото бе втори, но след това остана след пилотите на Мерцедес. Четвърти остана Себастиан Фетел. 


На старта Люис Хамилтън запази първото си място, докато Нико Розберг бе изпреварен от Дани Рикардо, който стартира с по-меките гуми и бе много бърз в началото на надпреварата. 

Кими Кайконен изпревари Макс Верстапен за четвъртото място, а и Себастиан Фетел атакува младия холандец, който обаче се защити добре. В челото Хамилтън дръпна с над секунда на Рикардо, докато Кими бе много близо до Розберг. Бътън стартира силно и си проби път до десетото място, след като тръгна 19-и. Хюлкенберг пък отпадна след удар с Ботас. 

Рикардо и Райконен смениха рано гумите си, още в 9-ата обиколка, а след това същото направи и Верстапен, който определено нямаше най-доброто сцепление в първите обиколки. 

Розберг първи смени гумите си от двата Мерцедеса, но остана зад Дани Рикардо при връщането си. Той обаче сложи най-твърдите гуми. В следващия тур Хамилтън също мина през бокса и се върна зад Фетел и пред Рикардо, слагайки средно меките гуми. 

В 13-ата обиколка Верстапен атакува успешно Райконен за петото място. Фетел оставаше лидер, но без да е спирал в бокса. Това стана в 15-ата обиколка, когато сложи средно твърдите гуми като се върна шести, така че не спечели нищо. Верстапен обаче бе страшно бърз, като се приближи на една секунда от Розберг. 

Нико обаче веднага отговори, а в челото Люис бе с над 4 секунди аванс пред Рикардо. Макс обаче свали изоставането си до Розберг на половин секунда, но нямаше възможност за атака. Малко по-напред бе Рикардо. 

Верстапен изостана от Нико, който от своя страна бе на малко повече от секунда зад Рикардо. Фетел бе с по-добри гуми и настигна Райконен, който отстъпи позиция, влизайки в бокса за втора смяна и слагайки супермеките гуми. 

Рикардо смени гуми в 26-ата обиколка, след като бе настигнат съвсем от Розберг. Австралиецът сложи най-твърдите гуми. Верстапен също направи това, но се оказа, че в Ред Бул не са готови и той бе забавен. След това стана ясно, че холандецът се е объркал и е влязал по-рано. За негово съжаление в 30-ата обиколка Макс получи повреда и отпадна. Фетел смени гуми и се върна пети, на 8 секунди зад Кими. 

Заради виртуална кола за сигурността лидерите Хамилтън и Розберг смениха гумите си, като заложиха на най-твърдите гуми. Нико запази позицията си пред Рикардо, което бе ключово. 

Розберг бе на 10 секунди зад Хамилтън, а зад тях Райконен бе близо до Рикардо, но трябваше да мине през бокса като го направи в 39-ата обиколка. Оказа се обаче, че една от гумите на финландеца не е поставена както трябва и той получи инструкции да прекрати участието си, което стана веднага след бокса. Кими най-невъзмутимо даде назад и се върна в алеята пред боксовете, за да приключи състезанието. 

След това на пистата не се случи нищо кой знае какво, като в челото всичко бе ясно. Интересно бе битката за петото място, където Карлос Сайнц дълго време удържа зад себе си Фелипе Маса и Фернандо Алонсо. Розберг се приближи до Хамилтън, но без да бъде заплаха. 

Алонсо изпревари Маса за 6-ото място, като двамата се удариха леко гума в гума, но продължиха участието си, макар и малко след това бразилецът да се окаже със спукана гума да трябваше да мине през бокса. Фернандо атакува и Сайнц за петото място и успя да го изпревари, въпреки че след това излезе от пистата, но съумя да запази позицията си и да постигне най-доброто класиране за Макларън през сезона. 

Фелипе Маса приключи седми, а в точките влязоха още Серхио Перес с Форс Индия, Дженсън Бътън с Макларън и Ромен Грожан, който донесе точка на Хаас. 

Розберг има 331 точки в класирането, докато Хамилтън вече е с 305. Дани Рикардо е твърдо трети с 227, а Себастиан Фетел излезе четвърти в подреждането със 177, след като Райконен и Верстапен не взеха точки и остават със 170 и 165.